Symbool: De lijn

  • Posted on: 7 June 2010
  • By: hans


Het Mirdan symbool bestaat uit 4 elementen. Het is een bewustzijnssymbool.

De lijn is het tweede element van het symbool. De lijn staat symbool voor levensdrang. Levensdrang is de energie die ons voortdraagt. We kunnen wel kwetsbaar zijn, maar door de levensdrang gaan we verder, willen we verder, in principe ondanks alles. Levensdrang voedt ons, drijft ons, laat ons willen, dromen, hunkeren, verlangen.

Samen met kwetsbaarheid vormt het een twee-eenheid, de yin en yang van mirdan. De kwetsbaarheid laat ons wanhopen en vrezen, veroorzaakt dat we pijn hebben, laat ons lijden en dood gaan. De levensdrang drijft ons ondanks dat voort en creërt waarde uit de kwetsbaarheid.

De vernietiging en de creatie. De doorgaande verandering. De kwetsbaarheid laat ons sterven, de levensdrang zoekt een weg en vindt die vaak om toch te bestaan. Levensdrang is een essentie van evolutie, het is de wil om te leven in een wereld die dat bijna onmogelijk maakt. De levensdrang laat structuren ontstaan die onvermijdelijk kwetsbaar zijn en die daardoor weer vernietigd dreigen te worden, maar daarna door de levensdrang worden aangepast zodat het blijft bestaan. enzovoort enzovoort

reference: